20.7.2008

Young Hearts konferenssi

I am back! Yritän kertoa viikon tapahtumista vähän tiivistettynä. Viikkoa oli aivan mahtava. Konfernssi pidettiin Tampereella Varalan urheiluopistossa joka on keskellä kaunista suomalaista maisemaa järvi ja metsää siitähän meidän maisemat useimiten koostuvat. Saavuin Varalaan sunnuntaina niin että minulla oli hyvin aikaa tutustua Suomen edustajiin, he olivat minulle kaikki uusia tuttavuuksia mutta oikein mukavia kaikki ja juttuun pääsimme ihan heti. Konferenssin ulkomaalaiset vieraat saapuivat illan mittaan oli monta mukavaa jälleen näkemistä ja toki monia uusia sydänystäviä.
Maanantaina alkoi virallinen ohjelma, ensimmäisen luennon piti toiminnanjohtajamme ja hän kertoi meidän organisaatiostamme, miten meistä tuli Sydänlapset ja aikuiset ry. Tuntui että tämä malli oli vielä hieman vierasta Euroopassa. Iltapäivällä kuulimme ECHG:sta (European Congential Heart Group) mitä he olivat saaneet aikaan, internet sivut on ainakin kehitetty. Kuulimme myös ECHDO:sta (European Congential Heart Diasease Organisatio) sitä oli hieman vaikeata ymmärtää osaksi varmaan sen takia, että luennoitsija oli hieman huonosti valmistellut asiaa ja heillä ei oikein ollut mitään valmista. Maanantai päättyi Tampereen kaupungin vastaanotolla.
Tiistaina oli vuorossa mielenkiintoisia ryhmäkeskusteluja siitä miten saataisiin enemmän synnynnäisesti sydänvikaisia mukaan toimintaan. Sama ongelma näyttää olevan kaikialla, että aktiivisia aikuisia on sittenkin liian vähän. Iltapäivällä oli vuorossa Tampere sightseeing, minä juoksin kaupoissa siskoni ja K:n kanssa makutuomarina. Ilalla oli vuorossa risteily Pyhäjärvellä.
Keskiviikko alkoi meidän "oman lääkärimme H:n" luennolla synnäisistä sydänvioista ja niiden myöhäisennusteista Suomessa. Vaikka olen kuullut luennon monta kertaa opin aina jotakin uutta siitä. Kiitos H hyvästä luennosta. Ilalla oli juhlat SYNJA (Sydännuorten ja aikuisten oma alueosasto) täytti kymmenen vuotta, näytimme vieraille saunomisen taidot, monelle oli yllätys että synnynnäisesti sydänvikainen saa saunoa. Sauna illan lomassa oli tarjolla myös hyvää ruokaa ja juomaa...
Torstain vietin sänkypotilaana koska sain jalkaruusun, joka oli niin kipeä että. En ole ollutkaa niin kipeä moneen vuoteen. Vähän harmitti kun en päässyt mukaan retkeilemään Birgitan polulle. Kiitoksia asiantunteville sairaanhoitajalle ja lääkäreille!!
Perjantai oli sitten jo viimeinen päivä miten voi viikko mennä niin nopeasti. Ravintoterapeutti piti meille luennon. Olin kovin yllättynyt siitä, että luento oli varsin hyvä. Valtsimme myös seuraavan konferenssi isännän 2010 tapaamme Saksassa, tosin enhän minä tiedä pääsenkö minä silloin mukaan. Young Hearts konfernssin päätti aivan upea illallinen ja bileet!!

-MINULLA OLI AIVAN IHANA VIIKKO JOKA SISÄLSI PALJON UUSIA KOKEMUKSIA JA UUSIA YSTÄVIÄ. KIITOS KAIKILLE, JOTKA TEITTE TYÖLLÄNNE TÄMÄN MAHDOLLISEKSI

Ei kommentteja: